آخرین اخبار
- 20 فروردین
نشست مشترک
برگزاری نشست مشترک اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری با کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی
- 21 فروردین
سامانه چت آنلاین
راه اندازی سامانه چت آنلاین مجموعه حقوقی پایش در جهت راحتی مشتریان محترم
شرکت هلدینگ نوعی شرکت سهامی می باشد که دارای زیرشاخه هایی است که مسئولیت نظارت بر آنها و یا اداره آنها را مستقیما" بر عهده دارد. شرکتهای هولدینگ شرکتهایی هستند که خود به ارائه خدمات یا تولید محصول نمی پردازند ، بلکه با در اختیار گرفتن سهام سایر شرکتها مجموعه ای از شرکتها را در برمی گیرند که سبب کاهش ریسک صاحبان سهام می شود و نیز مالکیت سهام و کنترل تعدادی از شرکتها را در پی دارد.شرکت هلدینگ باخرید سهام ممتاز یا خرید بیش از 50% شرکتهای زیردست دارای یک کرسی در هیات مدیره این شرکتها شده و از حق رای برخوردار می شود. بدین ترتیب می تواند در مدیریت و نظارت بر شرکت زیرمجموعه خود سهم بسزایی داشته باشد. شرکتهای زیرمجموعه شرکت فرعی ، تابعه (affiliated company) خوانده شده و شرکت هلدینگ شرکت اصلی یا مادر نام می گیرد. در این حالت شرکتهای تابعه دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند لکن از لحاظ کنترل امور هر شرکت فرعی تحت نظر شرکت هلدینگ خواهد بود.
عناوین دیگر شرکت هلدینگ عبارتست از : "شرکت کنترل کننده"، "شرکت دارنده سهام" و یا "شرکت مالک". به عنوان نمونه در تعریف شرکت مالک آمده است : شرکت مالک، شرکتی است که مالک سهام شرکتهای دیگر است و از این طریق شرکتهای دیگر را کنترل میکند.
توجه: شرکتهای هولدینگ فعالیتهای متنوعی را پوشش می دهند که شامل انواع خدمات بازرگانی، صنعتی، تولیدی و غیره می باشد.
جهت ثبت شرکت هولدینگ اگر در اسم این شرکت از واژه هولدینگ استفاده شده باشد ، اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار الزامی است و در غیر این صورت نیازی به انجام این کار نمی باشد. ( به عنوان مثال شرکت هلدینگ پارس پدیده)
برای ثبت شرکت هولدینگ با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادارباید قالب ثبتی سهامی خاص یا عام را برگزید، که در این صورت سرمایه اولیه برای ثبت شرکت هولدینگ سهامی خاص 5 میلیارد تومان و ثبت شرکت هولدینگ سهامی عام 10 میلیارد تومان می باشد.
شرکت هولدینگ یا شرکت مادر، شرکتی است که مالک سهام ممتاز چند شرکت سهامی دیگراست. برهمین اساس شرکت مادر در تمام شرکت های زیرشاخه خود دارای یک عضو در هیئت مدیره ی است و بنابراین شرکت مادر به عنوان یک فرد رسمی در شرکت های تحت مالکیت می تواند به تصمیم گیری بپردازد. بنابراین سود و زیان شرکت های زیرشاخه شرکت هلدینک یا مادر نیز یر روی روی شرکت مادر تاثیر گذار است. بنابراین شرکت مادر می کوشد تا شرکتهای زیر دست به نحو احسن سودآوری داشته باشند و از طرفی شرکتهای زیردست نیز برای اعطای سهام خود به شرکتهای مادر تمایل دارند چرا که سبب کاهش ریسک سهامداران شرکتهای کوچکتر می گردد. شرکتهای هلدینگ شرکتهای بزرگی هستند که در واقع نقش یک واحد مالی را دارند.
اولین چیزی که باید در مورد ثبت شرکت هلدینگ بدانیم این است که در صورتی که عنوان
« هلدینگ» قبل از نام شرکت بیاید ، لازم است پیش از ثبت از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز ثبت شرکت هلدینک را دریافت کرده سپس از طریق اداره ثبت شرکتها جهت ثبت شرکت هلدینگ اقدام کنیم.
نکته بعدی این است که شرکتهایی که با مجوز این سازمان به ثبت می رسند فقط می توانند سهام عام یا سهامی خاص باشند که هزینه ثبت و سرمایه اولیه هر یک متفاوت می باشد.
به منظور دریافت مجوز فعالیت پیش از ثبت شرکت هلدینگ لازم است مدیر عامل و یا هیات مدیره درخواست کتبی را به سازمان بورس و اوراق بهادار تقدیم دارد. در صورت موافقت این سازمان نامه ای مبنی بر تایید ثبت شرکت، به آن ها ارسال می گردد.
شرکت های هولدینگ می توانند در زمینه های گوناگونی نظیر، خدماتی و بازرگانی و صنعتی فعالیت داشته باشند.
حداقل سرمایه لازم برای تشکیل شرکت هلدینگ ) مادر)
وفق مصوبه هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادارحداقل سرمایه شرکت های مادر به شرح زیر مشخص گردیده است :
در شرکت های مادر (هلدینگ) از نوع سهامی خاص پنج میلیارد تومان و در شرکت های مادر (هلدینگ) از نوع سهامی عام ده میلیارد تومان.
سرعت و دقت بالا
پایینترین کارمزد و هزینه
همه جا در دسترس و پاسخگو
آخرین اخبار
نشست مشترک
برگزاری نشست مشترک اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری با کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی
سامانه چت آنلاین
راه اندازی سامانه چت آنلاین مجموعه حقوقی پایش در جهت راحتی مشتریان محترم
علی تابش
باسلام و احترام. ممنونم از مجموعه حقوقی پایش بخاطر ثبت شرکت اینجانب و برخورد و پیگیری پرسنل
امید اسدی
باید گفت یکی از بهترین مجموعه های ثبت شرکت، مجموعه ثبتی پایش هست.